top of page

ЕНЕРГИЙНОТО ЯЙЦЕ




Упражнение с Енергийното яйце и трите основни центъра на “пашкула”

Енергийното яйце на здравия човек изглежда наистина като яйце. Човек може да се научи да регулира формата на своето енергийно яйце. В самото енергийно тяло, енергийния пашкул има три сектора – горен, среден и долен, като всеки един от тях отговаря на съответния “дан-тиен”. Горен, среден и долен. Съответно – Аджна, Анахата и Манипура чакри. Но на практика в енергийното яйце на съвременния човек преобладават само два сектора – горен и долен. И или единият – горният е по-развит или другият – долният “дан-тиен”– преобладава.

При така нар. “екстрасензорна диагностика” се има предвид наблюдението върху трите “дан-тиена” и общо върху формата и състоянието на енергийното яйце. Т.нар метод на дланополагането всъщност въздейства върху формата на енергийното яйце. Като се регулират енергийните потоци съответно в горния, средния и долния “дан-тиени”. Неслучайно Хуан Матус нарича енергийното яйце /в неговите сектора – горен и долен/ - енергиен пашкул. В този енергиен пашкул различаваме трите основни енергийни центрове – горен, среден и долен дан-тиен, но всъщност имаме само два дяла – горен и долен.

В повечето от хората преобладава ниската част на пашкула и те изглеждат по-дебели долу, а в високо развитите интелектуално хора преобладава горния дан-тиен и съответно горният им пашкул не е достатъчно балансиран с долния.

Горният пашкул обхваща главата и шията, докато долният – долната част на тялото и краката.

В заключение може да се каже относно работата с “енергийния пашкул”, че той трябва да заема формата на едно обикновено яйце. Когато яйцето е обърнато или нагоре или надолу с по тънката си част, това не е хармонична работа с енергийните центрове.


Упражнение за сливане на собствения “пашкул” с този на някое дърво дъб, ела, бор

Това упражнение е необходимо от аспекта на качествения резултат от работата с другите методи и упражнения. Затова е необходимо да се открие място на силата в което упражняващият се чувства силен и може да възприема енергиите отгоре и отдолу с всяка една клетка на тялото си. Затова и тук интуицията е необходима – за да се намери съответното място на силата за съответния човек. Всеки човек има свое конкретно място на силата. И е необходимо да се знае, че е много важно и чуждото присъствие по време на тези упражнения. Всяко едно наслагване на чуждо енергийно поле намалява ефекта от работата с енергиите, затова и най-доброто съжителство се оказва с аурата на някое дърво в парка или гората.


Избранные посты
Недавние посты
Архив
Поиск по тегам
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Мы в соцсетях
bottom of page