top of page

Зоновата терапия


Кратка история на Зоновата терапия:

Рефлексният зонов масаж има своите корени далеч в миналото преди около 2500 години .Някои източници дори говорят за повече от 5 000г.Практикувано е в много култури като Китай , Египет,Индия и от Индианците.В 1913г. др.Фитджералд го пренася в западния свят.Това е било припомняне.Зоновата терапия следва идеята ,че всеки орган има кореспондираща зона на стъпалата ,ръцете и ушите.Зоните и органите са свързани помежду си в същата зона.В 1919г. др.Шелби развива зоновата терапия още по-далеч.В 1930г. Юнис Ингам (студент на др.Фитджералд) продължава с развиването на теорията.Тя открива ,че дисбаланюса в енергийните зони на ръцете и стъпалата се отразява в кореспондиращите органи/части на тялото.Хана Маргард(студент на Ингам)помага за разпространението на Зоновата Терапия в Европа.Можете да откриете повече история на www.reflexology-usa.net/history.

Целта:

Е да се балансира енергията в тялото ,ума и емоцийте като се изпраща Рейки на зоните на ушите или дланите или главата или стъпалата.

Зоново Рейки може да бъде ефективно за лечение на следното :

Артрити по-добър сън

Детоксикация

Хранителни разстройства

Хормонален дисбаланс

Мигрени

По-добър апетит

Помага за отказване от тютюнопушене и за намаляване на теглото

Облекчаване на болките особено тези в гърба

Отпускане

Премахване на блокажи


Частите на тялото и какво се опитват да ви кажат

Човешкото тяло е динамичен процес.Всеки ден се извършват промени и веднъж на всеки седем години тялото се обновява напълно.Съществуват клетки ,които живеят по 14 дена като клетките на кожата и други около 2 месеца като кръвните клетки.Клетките на черния дроб се регенерират когато е необходимо.Някои от клетките като мускулните и нервните изглежда остават за цял живот.Други източници казват ,че клетките на мозъка се обновяват на всеки три дни.В науката този процес се нарича метаболизъм.Можете да гледате на него и като на микрокосмическа инкарнация –смърт –прераждане.




Когато погледнете тази схема вие виждате 10 вертикални зони в тялото. Тези зони са свързани с органите и крайниците и завършват в пръстите на ръцете и краката.Всеки пръст отговаря за дадени емоции,органи и елементи.





Органите в тялото и кореспондиращите им зони на ръцете и краката.


Кой може да получава Зоново Рейки ?

Може да бъде получавано от хора на всякаква възраст.Зоново Рейки не е заместител на медицински или други професионални грижи.Не можете да диагностицирате състояния с тази терапия.Не прекъсвайте каквито и да било терапии и медикаменти предписани ви от лекар.

Избранные посты
Недавние посты
Архив
Поиск по тегам
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Мы в соцсетях
bottom of page