top of page

ЗА ДАРОВЕТЕ НА ЖИВОТА





"Веднага щом станете или поне при първа възможност сутрин трябва да изброите добрите дарове в живота си. Може да направите списък на ръка, да ги наберете на компютъра или да използвате специален тефтер или дневник, където да изразявате благодарността си. Днес направете един прост списък от десет благословения в живота си, за които сте благодарни.

Когато Айнщайн е благодарял, той е мислил защо е благодарен. Когато мислите защо сте благодарен за дадено нещо, човек или ситуация, ще се изпълните с още по-дълбока благодарност.

Имайте предвид, че вълшебството на благодарността ще се изяви съобразно дълбочината на вашето чувство! Тъй че срещу всяко нещо в списъка си запишете причината, поради която сте благодарни за него.

Ето няколко идеи за списъка:

Толкова съм благословен, че имам ………………… (какво?), тъй като ………………..(защо?). Толкова съм щастлив и благодарен за ……………….. (какво?), тъй като ………………..(защо?).

Наистина съм благодарен за ………………..(какво?), тъй като ……………….. (защо?). Благодаря от цялото си сърце за ……………….. (какво?), тъй като ………………..(защо?).

След като свършите със списъка си с десет благословения, прочетете отново всяко от тях гласно или наум. Завършвайте всяко от тях, произнасяйки три пъти вълшебните думи благодаря, благодаря, благодаря. Почувствайте благодарността за това благословение възможно най-силно."

55 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page