top of page

При запушен нос и сунуси



Из цяла Азия прилагат масаж с топли пари за прочистване на синусите, намаляване на назалната конгеетия и облекчаване на болката в областта на главата. УКАЗАНИЕ: Нужни са ви няколко неща: затоплена кесия или кърпа за миене, парче пресен джинджифил, малко кафява захар, капкомер, хартиени кърпички за лице, бутилка сусамово олио и твърда кръгла възглавница или друго нещо, на което да подпрете главата си по време на масажа. Сложете бутилката сусамово олио да се загрее малко под струя гореща вода. Оставете я настрани, но я дръжте затоплена с помощта на горещи кърпи. Настър- жете джинджифил достатъчно, за да изстискате три супени лъжици сок. Разтворете сока с чаена лъжичка вода и щипка кафява захар. Сложете възглавницата под главата си и се облегнете назад. Внимателно размажете по тялото си затопленото сусамово олио с плавни, кръгообразни движения по посока на часовниковата стрелка. След като намажете и лицето си, покрийте го плътно с хавлиените кърпички, като оставите свободен единствено носа. Капнете още малко - едни лек, тънък пласт - от сусамовото масло върху кърпичките. Поставете затоплената кесия/кърпа за миене върху дясната страна на лицето си. Слагайте отгоре още и още кърпи, докато маслото не се абсорбира и дясната страна на лицето не изглежда лъскава и зачервена. Прехвърлете се от лявата страна на лицето и повторете процедурата. Вече сте готови за следващия етап. Вземете капкомера, напълнете го с разредения джин- джифилов сок и капнете три капки в дясната ноздра. Леко масажирайте областта на синусите под дясното око с кръгови движения. Назалната и синусната конгестия ще започне да се отпушва. Може да ви потекат сълзи. Капнете три капки и в лявата ноздра. Масажирайте от лявата страна. Не правете този масаж, ако сте бременна или сте в менструация, или просто сте яли съвсем скоро тлъсто месо.


И още...

Преди векове китайските монаси създават специални масажни движения, за да укрепят областта на синусите и да облекчат болката от възпалението на синусите. УКАЗАНИЕ: Поставете върха на десния си показалец по средата на бузата си на нивото на ноздрите. Внимателно притиснете надолу. Трябва да почувствате леко дрениране. Със същия пръст натиснете и внимателно стиснете кожата по посока на носа. Това увеличава усещането за дренаж на кожата. Повторете от другата страна на лицето. Поставянето на затоплени кърпи върху тази област завършва облекчаващата процедура.


И още...

Една от невероятните лечебни тайни, стигнала до нас през вековете от мистичната Азия, е познанието, че частите на тялото ни са свързани и че има начини, по които можем да достигнем и да излекуваме една област чрез натиск, приложен в точка на съвсем друго, отдалечено място. Ето защо дълбокият натиск в ставите на пръстите е толкова ефективен, че понякога ни се струва направо магически. УКАЗАНИЕ: Хванете, дърпайте, натискайте и потупвайте ставите на всички пръсти. Ако болката в синусите ви е много силна, стегнете с дебел ластик ставите на всички пръсти, но един по един. Това ще облекчи болката. Махайте ластика след около петдесет минути, ако пръстът смени цвета си или ви стане неприятно. Хора със слабо кръвообращение не бива да прибягват до тази техника.



40 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page