top of page

КЛЮЧЪТ



"Колкото по-малко хората гледат навътре в себе си, толкова повече гледат навън, проектирайки отговорността върху другите. Всяка проекция поставя още една решетка на клетката. Ключът от клетката

винаги е достъпен, тъй като е вътре в нас. Когато някой разпознае собствения си потенциал за свобода и открие и използва ключа за да напусне клетката, това се нарича просветление. Просветлението не е нищо друго освен осъзнаването къде е ключът.

Да имаме вяра в ключа и да го използваме изисква подкрепа. Единствената подкрепа, която е истински алтруистична, се дава от Бог, истинския Водач. Той ни насърчава, докато навлизаме навътре за да срещнем себе си. Водачът дава силата да сме свободни. Това, което е необходимо ние да правим, е да поддържаме постоянно мисълта за свободата и да сме честни към себе си. Той прави останалото.

Истинският Водач - Satguru ни води не само към припомнянето, но също и към преживяването на нашата оригинална чистота, състоянието на пълна независимост. Това е завръщането към нашето оригинално достойнство. Това завръщане към достойнството дава стойност на живота.

Ние завъртаме ключа и излизаме от клетката. Да летим означава да имаме ново виждане за нашия живот и за нас самите - нови отношения, които не ни обвързват към удобни дреболии. Водачът предоставя на душата криле да лети отвъд притеглянето на старите навици. Един ум изпълнен с неприязън, който не може да забрави миналото на другите и е зает с това да се оправдава, не може да види оригиналната доброта, която съществува в живота. За да извисим себе си над притеглянето на рутината и ритуала, е необходимо да вярваме в най-доброто. Необходимо е да вярваме, че в хаоса на настоящия живот все още живее семето на нашата оригинална доброта, в очакване да порастне отново.

Бог насочва своето внимание към оригиналното добро вътре в нас. Това семе от доброта не може да бъде унищожено от никоя негативност. Бог не само поддържа този позитивен фокус, но Той ни учи да правим същото. Това в следствие ни позволява да осъзнаем нашия потенциал и да разкрием най-доброто в нас. "

79 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page